+355672040660 Kthesa e kamzes, Garden city, kulla 1 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

Si të përgatisni një intervistë pune: para, gjatë dhe pas ?

Gjëja më e rendësishme është që ju të dini se si të kaloni me sukses një intervistë pune dhe për k   ëtë arsye ne do ta ndajmë të gjithë procesin në tre faza (para, gjatë dhe pas) dhe do t’ju ofrojmë këshilla praktike, në mënyrë që të dini se çfarë të thoni në një intervistë pune, si të visheni,si duhet të sillni ose çfarë duhet të bëni pas intervistës për të rritur shanset tuaja për tu punësuar.

Le të shohim tani se si të përgatiteni për një intervistë pune dhe çfarë mund të bëni përpara, gjatë dhe pas të qenit i suksesshëm.

Para intervistës në punë: Si të përgatiteni para ditës së madhe?

Përgatitja paraprake është një nga çelësat për të marrë atë punë që ju intereson aq shumë. Prandaj, ju lutemi kushtojini vëmendje sa vijon:

Hetoni kompaninë.

Mblidhni sa më shumë informacione për kompaninë për të cilën dëshironi të punoni. Mund të pyesni miq, të njohur, ose të përdorni internetin. Sigurohuni që filozofia e kompanisë të përshtatet me atë që dëshironi, nëse keni mundësinë e rritjes, orarit të punës, nëse mund të punoni në distancë, nëse është ekskluzivitet, nëse ka degë në qytete ose vende të tjera, cilat janë shërbimet apo produkte që ofron, cili është lloji i tij i tregut, cila është paga, sa punëtorë ka, nëse bashkëpunon me kompani të tjera, nëse do të duhet të bëni udhëtime të shpeshta, nëse kërkon një etiketë veshjesh, etj.

Shikoni në mediat sociale.

Rrjetet sociale mund të thonë shumë për një kompani. Shikoni se në cilat platforma është prezent, çfarë lloj postimesh bën dhe si u përgjigjet përdoruesve.

Analizoni punën tuaj.

 Edhe pse me siguri e dini shumë mirë se çfarë pritet nga ju, kthehuni përsëri për të rishikuar objektivat e punës dhe kërkesat që kërkon për të përmbushur në mënyrë adekuate të gjitha përgjegjësitë tuaja.

Bëni dhe praktikoni një listë pyetjesh. Eshtë shumë e rëndësishme të dini se çfarë të thoni në një intervistë pune. Bëni një listë me të gjitha pyetjet e mundshme, në lidhje me fushën profesionale dhe personale, që ata mund t’ju bëjnë.

Zgjidhni veshjet e duhura.

Kompanitë e dinë që imazhi i punonjësve të tyre është shumë i rëndësishëm dhe ata po kërkojnë diçka që i pëlqen tregut të tyre, jo një personi, veshja e të cilit nuk përputhet me atë që klientët presin të shohin.

Sillni kopje të dokumenteve të rëndësishme.

Asnjëherë nuk e dini se sa njerëz do të jenë në intervistë ose nëse intervistuesi ka harruar të sjellë një dokument të rëndësishëm me të. Kjo është arsyeja pse duhet të marrësh disa kopje letrash referimi, CV, përvoja jashtë vendit, etj.

Gjeni vendndodhjen e intervistës.

Vendosni adresën në telefonin tuaj celular dhe planifikoni sa kohë do të duhet për të arritur atje;. Gjithmonë është më mirë të arrijmë më shpejt se më vonë; Shmangni një përshtypje të keqe fillestare.

Gjatë intervistës në punë: çfarë duhet të thuash dhe si të sillesh me intervistuesin?

Përshëndetje fillestare. Mundohuni të ndiqni disa formalitete. Përshëndet me një shtrëngim duarsh të fortë, duke parë intervistuesin në sy dhe prit udhëzimet se ku të shkosh.

Kujdesuni për gjuhën e trupit tuaj.

Kujdesuni për mënyrën se si uleni dhe se si bëni gjeste me duar kur flisni. Gjuha e trupit do t’i tregojë intervistuesit nivelin tuaj të rehatisë dhe nervozizmit dhe do të konfirmojë se të gjitha fjalët tuaja janë të vërteta. Shikoni intervistuesin në sy.

Përgjigjuni se çfarë ju pyesin. Mos shmangni pyetjet që japin informacione që nuk janë të nevojshme dhe tregohuni të sinqertë në intervistë.

Mos bëni ndërprerje të papërshtatshme.

Eshtë normale që mezi prisni të tregoni të gjitha njohuritë tuaja, por dëgjoni me kujdes dhe prisni që intervistuesi të përfundojë të folurit për të dhënë mendimin tuaj. Iniciativa është diçka që vlerësohet në shumicën e vendeve të punës.

Shfrytëzojeni mundësinë për të zgjidhur dyshimet tuaja.

Nëse ju jepet mundësia të bëni pyetje në fund të intervistës, shfrytëzoni këtë moment për të bërë pyetje.

Pas intervistës në punë: çfarë duhet të bëni më pas?

Dërgoni një shënim falënderimi. Mundësisht ditën tjetër (mos mendoni ta bëni atë sa më shpejt që të lini intervistën) dërgoni një e-mail për të gjithë personat që ishin përgjegjës për të realizuar intervistën tuaj për t’i falënderuar ata për kohën që morën për të vlerësuar mundësinë që ju të vazhdoni të formoni pjesë e ekipit të tyre të profesionistëve. E-maili duhet të jetë i shkurtër dhe i saktë dhe të ketë një ton profesional dhe miqësor.

Nëse ndiqni të gjitha këto këshilla se si të përgatiteni për një intervistë në punë, do të keni një shans shumë më të mirë për të arritur punën që dëshironi. Nëse në fund keni sukses, urime, e keni bërë atë; Nëse nuk do të ishit kandidati më i mirë, mos u shqetësoni, do të ketë intervista të tjera. Analizoni cilat mund të jenë gabimet tuaja në mënyrë që herën tjetër të keni më shumë përvojë se si të përballeni me një intervistë pune. Me këmbëngulje dhe përpjekje me siguri do të merrni atë që dëshironi.

Leave a Reply

Required fields are marked *