+355672040660 Kthesa e kamzes, Garden city, kulla 1 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

5 strategji efektive të punësimit të stafit

1. Qëndroni në kërkim të talenteve

Kjo ndoshta nuk është koha e duhur për të punësuar dikë, megjithatë, ju duhet të parashikoni nevojat e kompanisë suaj në planin afatmesëm, kështu që këshillohet t’i qaseni procesit të punësimit disa muaj më parë.

2. Zbatoni një strategji dixhitale

Kjo pikë është e detyrueshme. Rrjetet sociale janë platforma të shkëlqyera që do t’ju ndihmojnë të thjeshtoni procesin dhe të merrni informacion të menjëhershëm për kandidatët.

Mjete të tjera për tu marrë parasysh janë bordet e punës në internet. Pavarësisht nga postimi i vendeve të lira të punës ose shikimi i Kurrikulës Vitae, mund të përfitoni nga rekrutimi i programeve, blogjeve, madje edhe nga faqja e internetit e kompanisë tuaj.

3 Forconi marrëdhëniet me publikun e kompanisë suaj

Departamenti i burimeve njerëzore ose agjensia e rekrutimit sipas zgjedhjes suaj duhet të marrë një rol të marrëdhënieve me publikun. Në këtë mënyrë ju do të njihni jo vetëm tregun e punës, por edhe atë të kompanive dhe menaxherëve, në mënyrë që të formoni një komunitet të kontakteve. Kjo do t’ju japë mundësinë të kontaktoni menjëherë kandidatët për pozicionin kur të kërkohet.

4 Thjeshtoni profilin që ju nevojitet

Sa më i qartë të jetë profili që po kërkoni, aq më i lehtë dhe më i shkurtër do të jetë procesi i rekrutimit. Për shembull, nëse publikohet një vend i lirë me një profil të paqartë, numri i kandidatëve do të jetë më i madh, procesi i përzgjedhjes do të jetë i gjatë dhe kandidatët e përshtatshëm do të jenë më pak.

5 Shqyrtoni faktorët e nënkuptuar të propozimit të tyre

Shumë kompani shpesh publikojnë varg pagash që nuk i respektojnë ose përfitimet që do të ndryshojnë më vonë. Kjo strategji e padrejtë mund të funksionojë në një afat të shkurtër, por fillimi i një marrëdhënie punësimi në këtë mënyrë nuk është një ogur i mirë. Kjo është arsyeja pse kompanitë që duan të mbajnë talentin duhet të jenë të vetëdijshëm që kandidatët e mirë do të analizojnë gjithashtu kompaninë gjatë procesit të rekrutimit.

Lidhur me sa më sipër, një kompani që ndryshon ofertën e saj në dëm të punonjësit do të humbasë seriozitetin dhe madje do të dëmtojë imazhin e saj. Prandaj, është i përshtatshëm të analizohen kushtet kontraktuale që nga momenti i parë.

Si përfundim, rekrutimi i personelit adekuat është çështje strategjike, ku ia vlen të kesh mendimin e ekspertëve në këtë sektor.

Leave a Reply

Required fields are marked *